elexirpharma_loggo

Abbonera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och information.

Elexirs kundtjänst

Har du frågor om Elexir eller behöver du hjälp med att lägga en beställning. Elexirs kundtjänst hjälper dig med frågor kring produkterna vardagar 09.00-16.30*. Du kan också skicka en fråga till kundtjänst på nedanstående e-post eller per post.

Telefon: 08-651 40 40
E-post: info@elexirpharma.se
Elexir Pharma AB
Sankt Eriksgatan 63 A
112 34 Stockholm

*Begränsade öppettider kan förekomma på helgdagar såsom jul, nyår,
  påsk, Kristi himmelsfärd, pingst och midsommar.

Vi tar gärna emot förslag och idéer på hur Elexir Online kan bli ännu bättre.

Vanliga frågor om våra produkter

Varför ska man välja en naturlig kallpressad laxolja?

Svar: Med en naturlig fiskolja har den kemiska strukturen i oljan inte förändrats. Beståndsdelar i oljan har inte spjälkats loss på bekostnad av andra nyttiga fettsyror, utan fettsyrorna har bibehållits på en naturlig nivå. Vidare har en kallpressad laxolja inte raffinerats, vilket har bidragit till att många av oljans naturliga antioxidanter har kunnat bevaras. Därför ska man välja SALMON, en kallpressad laxolja om man förutom omega-3, även vill få i sig andra viktiga fettsyror, som omega-6, omega-7 och omega-9.

Varför finns behovet av fet fisk?

Svar: Den grupp av långkedjiga fettsyror som fet fisk innehåller kan inte tillverkas av kroppen och måste tillföras via kost som lax, makrill, sill, strömming etc. Rådet från Livsmedelsverket är att äta fet fisk 3 gånger i veckan, vilket många ändå inte når upp till. Behovet av att tillföra de fleromättade fettsyrorna är viktigt just för att de har visat sig minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. SALMON som innehåller färsk kallpressad laxolja tillför det lilla extra av de essentiella fettsyrorna som kroppen behöver varje dag.

Vad är omega-7?

Svar: Omega-7 är en icke essentiell och enkelomättad fettsyra som främst finns i huden och slemhinnorna. Fettsyran bildas därför i kroppen, dock oftast i låga mängder som dessutom tenderar att minska med ålder, medicinering, livsstil etc.
Omega-7 fettsyran antas vara betydelsefull vad gäller reparation samt att upprätthålla funktionen i cellmembranen. Ett tillskott av BUCKTHORN med omega-7 kan därför skydda och stärka cellerna i kroppens slemhinnor.

Om jag har problem med ständigt kluvna hårtoppar och tappar mycket hår, kan BONE SUPPLY vara passande?

Svar: Att man tappar hår kan bero på många olika orsaker och dessvärre är det många gånger livsstilsrelaterat. BONE SUPPLY har fördelen att vara en kombinationsprodukt för hår, hud och naglar men även för benstommen.
Produkten innehåller en mängd vitaminer och mineraler som tillsammans verkar för ett optimalt upptag. Dessutom är BONE SUPPLY förstärkt med åkerfräken och nässla, minerallörter som hjälper till att stimulera tillväxten av hår, hud och naglar. Produkten kan således användas regelbundet som ett komplement till den dagliga kosten.

Jag är 20 år gammal och undrar om BLUE EYE endast är för äldre personer? Kan jag också äta det – Det kan ju bara vara positivt?

Svar: Självklart är inte Blue Eye enbart riktat till äldre människor. BLUE EYE består bl a av blåbärsextrakt, lutein, vitamin E, selen och zink, som tillsammans samverkar för att skydda cellerna i kroppen, inte minst i ögonen.
Allmänt om dessa ämnen är att de är antioxidanter som syftar till att skydda celler mot skadliga ämnen (fria radikaler) som bildas när "kemiska kedjereaktioner" sker i kroppen. Detta inträffar i kroppen dagligen och därför kan det vara betydelsefullt med ett tillskott av antioxidanter. De antioxidanter som finns i blåbär är dessutom en av naturens mest kraftfulla antioxidanter.

Våra betalalternativ VISA, MASTER CARD
Twitter Twitter Facebook
08-564 50 000
info@elexirpharma.se